Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/423-3600
H-P 7:30 - 17:00
Sz: 9 - 12:00
Blog

Elképzelhető, hogy Önnek is LEDA kályhára van szüksége?

2023.10.03 00:00
Elképzelhető, hogy Önnek is LEDA kályhára van szüksége?

Ha a kályha kiválasztásánál jó döntést hoz, az otthonának nem csak hasznos, de látványos kiegészítője is lehet.

Tudjuk, hogy számtalan lehetőség kínálkozik, segítünk a választásban.

A döntés számos tényezőtől függ, beleértve a költségvetést, a helyi műszaki adottságokat, illetve annak az enteriőrnek a stílusát, ahova a kályha kerül.

Ebben a blogbejegyzésben kifejtjük a LEDA öntöttvas kályhák előnyeit, taglava az öntöttvas és zománc pozitívumait a hőtárolás és minőség terén.

Tárgyilagosan:

A LEDA kályhák kizárólag a legjobb minőségű öntöttvasból készülnek. Ennek oka, hogy a minőségi öntöttvas jellemzően magas hőállóságot és méretstabilitást nyújt, ami garantálja a hosszú élettartamot. Az öntöttvas kiváló hővezető tulajdonságokat is biztosít, a meleget hatékonyan tárolja és sugárzó hővel fűt.

További különlegesség az egyes LEDA kályhákon alkalmazott fényes zománcréteg, mely természetes nyersanyagokból, kvarcból és káliumból készült, valójában érccel vegyített, olvasztott üveg. 
A zománcozott felület számos előnnyel jár: könnyen tisztítható, ellenáll a karcoknak, és színe hosszú ideig változatlan marad. Emellett ellenáll a hőmérséklet-ingadozásoknak és a korróziónak, ami még tartósabbá teszi a kályhát.

Az öntöttvas és a zománc körülbelül 800˚C-on elválaszthatatlanul összeolvadnak. Ez élénk csillogást és mély tónust eredményez. A LEDA zománcozott kályhái fehér, fekete, sötétvörös, sötétzöld, kékesfekete és petrolkék színekben érhetőek el.

Miért működik nagyon jól az öntöttvas, mint hőtároló?

Köztudottan az öntöttvas nagyon jó hővezetési és hőtárolási tulajdonságokkal rendelkezik. Fajlagos sűrűsége több mint kétszerese egyéb hőtároló anyagokhoz képest, úgymint a zsírkőnek, illetve a samottnak.

Az öntöttvas ezért a térfogatához mérten kompakt hőtároló.

Öntöttvas kontra zsírkő a hőtárolás vonatkozásában

Könnyen összehasonlítható. Például A LEDA NOVIA PLUS kályhában 45 kg öntöttvas is elhelyezhető plusz hőtárolóként. Ugyanezt a térfogatot csak 17 kg zsírkővel vagy 13 kg samottal lehetne kitölteni, eszerint lényegesen kevesebb tárolási hőt biztosítanának.

anyag Sűly (kg) Megjegyzés
öntöttvas 45 Plusz hőtárolóként elhelyezhető a LEDA NOVIA PLUS kályhában
zsírkő 17 Kevesebbtárolási hőt biztosít, mint az öntöttvas
samott 13 A legkevesebb tárolási hőt biztosít

 

Ez a táblázat szemlélteti, hogy a különböző anyagok mennyiségben mennyire különböznek hőtárolási kapacitásukat tekintve

Tehát lényegesen nagyobb hőmennyiséget képes eltárolni a NOVIA PLUS kályhában elhelyezhető öntöttvas hőtároló rendszer, mint az azt esetlegesen helyettesíthető zsírkő vagy a samott. 

Ezenkívül az öntöttvas 12x gyorsabban nyeli el a hőt, mint a zsírkő, így a hőtároló hatás már rövid működési idő után is tapasztalható.

Ez a szempont a kifejezetten alacsony energiaigényű házakban nagyon fontos

Az elegáns, karcsú, hőtárolós LEDA COLONA kályha igazi gyöngyszem, össztömege 480 kg.

Az extra alacsony, 1,7 kW-os névleges teljesítménye szinte egyedülálló a hatalmas kandallókályha piacon.

A COLONA kályha valóban biztosítja a hatékony, hosszantartó hőtárolást. Már egy adag, kb. 4,2 kg tüzelőanyag is több mint 10 órányi sugárző hőt biztosít.

Az időben késleltetett hőleadás pedig praktikusan megakadályozza a lakótér túlmelegedését.

    Szubjektíven:

    Szívből ajánljuk, hiszen az 1873-as alapítása óta a LEDA a minőség és a hagyomány megtestesítője. Az általuk használt öntöttvas és zománc kivételes kidolgozottsága ritkaság a piacon.

    A LEDA kályhák minden részletükben tükrözik a precizitást és a szakértelemet, amely összességében azt jelenti, hogy a LEDA nem csupán egy kályhamárka, hanem egy érték és stílus.

    Már sok szépséget láttunk, de ilyen gondosan kidolgozott öntöttvas és zománcozott felületekkel még sosem találkoztunk.

    „Made in Germany” – Teljeskörű gyártás kizárólag Németországban történik.