Kérdése van? Hívjon minket! +36-20/423-3600
H-P 7:30 - 17:00
Sz: 9 - 12:00

KANDALLÓ TARTOZÉKOK

Kandallótartozékok - legyen a kandalló körül is minden rendben

Tartozékaink széles választékában mindent megtalál, ami a kandalló biztonságos és kényelmes működtetéséhez szükséges. Szerintünk a kandallót nem elég megépíteni, tudjuk, hogy utána a használatához több célszerszámra is szükség van.

Ezeket a termékeket akár ajándéknak is szánhatja, vagy a már meglévő kandallója mellé hasznos kiegészítőknek.

Választékunkban különböző stílusú kandallókhoz található több mint 100 féle hasznos kandalló kiegészítő.

Ezen praktikus eszközök gondoskodnak róla, hogy kandallóját minden szempontból ideálisan felszerelje mindennapi használatra és könnyedén tisztán tarthassa a kandallóját és annak környezetét.

Hogyan célszerű kiválasztani a megfelelő kandallókészletet?

Elsősorban a lakás és a kandalló stílusával harmonizáló kandallókészletet és fatartót érdemes választani, mely színében, anyagában és hangulatában illik környezetéhez.

Modern házakba az egyszerű vonalú, úgynevezett minimál stílusú és rozsdamentes szetteket ajánljuk. De számos rusztikus és klasszikus stílusú tűzikészletet, fatárolót illetve parázsfogót talál fekete, illetve arany, bronz és ezüst antikolt változatban.

Miért érdemes a lakásban tárolni tűzifát?

Fontos tudnia, hogy sokkal könnyebb begyújtani, ha a fát eltüzelése előtt legalább 1 napig fűtött helyiségben tárolja. Így a tűzifa gyorsabban veszíti el a felületi nedvességtartalmát, mintha egy kinti, nyirkos helyen tartanánk.

Ha olyan fatárolót szeretne vásárolni, amely nem csak praktikus és stabil, de jól is mutat a kandalló mellett, akkor éppen megfelelő helyen jár. Nálunk elegáns kivitelben vásárolhat fatartókat, fahordozókat, mellyel könnyedén szállíthatja a tűzifát, illetve tárolhatja azt a kandalló vagy a kályha mellett.

Hamuszívó az őszi szezon favoritja

Mivel nagyon fontos, hogy a kandallótisztítást gyorsan, pormentesen és kényelmesen meg tudjuk oldani, így nagy kedvenc a motoros hamuporszívó.
Ez egy nagy teljesítményű motorral felszerelt speciális porszívó készülék, mely a nagy szívóerejével könnyűszerrel felszívja a hamut. A készüléket ellátták egy 150 cm hosszú tömlővel valamint egy 20 literes tartállyal. Ez a speciális porszívó alkalmas hideg és langyos hamu (de nem a parázs) eltávolítására. A szűrők megakadályozzák a por és a hamu bejutását a motorba.

Milyen lehetőség van a begyújtás megkönnyítéséhez?

  • GYULLANCS a kandalló vagy a cserépkályha begyújtása igazán könnyű, a fa és a viasz összetételű gyújtós 10 percig ég. A tűztér rostélyát nem károsítja, mivel nem tartalmaz kerozint.
  • Biztonsági, extra hosszú gyufa, nem ég a körmödre.

Milyen kandalló takarításhoz szükséges szereket ajánlunk még?

Szezononként egyszer érdemes elégetni a kandallóban egy kéménytisztító hasábot, melynek füstje ásványi katalizátorokat juttat a kéménybe. Rendszeres használata nem engedi, illetve eltávolítja a koromlerakódást a kéménykürtőből, így megszünteti a kandallóból áradó szagokat.

Nagyon fontos, hogy az üveget is könnyedén tisztán tudjuk tartani. Erre a célra csak nagyon jó minőségű kandallóüveg tisztító folyadékot használjon, vagy azt a kerámiaüveg tisztó szivacsot, amihez csak víz szükséges. Ökológiai termék.

A speciális üvegtisztító folyadék, a KORMOS könnyedén leoldja a szennyeződést az üvegről, anélkül, hogy a kandallóüveg szigetelő zsinórját károsítaná. 

FIGYELEM! A hideg zsíroldóval ugyan remekül letakaríthatja az üveget, de sajnos az üveg szigetelőzsinórt tönkreteszi.

Nagyon fontos, hogy azt se felejtsük el, ha száraz fával fűtünk a kandallóban, minimális lesz az üvegen a szennyeződés.

Összehangolt kollekciók

Ezen összeállítások megkönnyítik az Ön számára a vásárlást, ugyanis itt összegyűjtöttük az azonos stílusú tisztító szetteket,  fatárolókat és parázsfogókat. Így nincs szükség keresgélésre.

Az említett kandalló kiegészítők nem hiányozhatnak az Ön kandallója mellől sem, mert hasznosak lehetnek a mindennapi kandallós élethez.